Oyun-terapisi-otizm-cocuklarda-etkili-mi

Oyun Terapisi, Otizm Specktrum Bozukluğu Yaşayan Çocuklarda Etkili Midir ?

Oyun Terapisi, Otizm Specktrum Bozukluğu Yaşayan Çocuklarda Etkili Midir?

Oyun, çocukların yaşamında büyük önem taşıyan aktivitelerden biridir. Aynı zamanda oyunların çocukların gelişmeleri üzerinde de büyük etkileri vardır. Oyunların kullanıldığı en büyük alanlardan biri de çocuklar için eğitimdir. Oyun terapisi, çocukların ruh sağlığını iyileştirmek, topluma uyumlu ve ruhsal olarak sağlıklı olabilmelerini sağlamak için uygulanan terapi yöntemlerinden biridir.

Oyun terapisinin kullanıldığı birçok alan vardır. Bunun en temel nedeni ise çocukların hem öğrenmek hem de mutlu olmak için oyunlar ile vakit geçirmeleridir. Çocukların sağlıklı bir gelişim dönemi yaşayabilmeleri için gerekli eğitimleri almaları şarttır. Ancak eğitim süreci çocuklarda yetişkinler için uygulanan yöntemler ile işlemez. Eğitim sürecinin çocuklar üzerinde sağlıklı ve kaliteli bir şekilde işleyebilmesi için oyun yöntemi kullanılmaktadır.

Otizm ve Oyun Terapisi

Oyun terapisi, Otizm Spektrum Bozukluğu yaşayan çocuklarda etkili midir? Sorusu birçok ebeveyn tarafından sorulmaktadır. Oyun terapisi Otizm Spektrum Bozukluğu yaşayan çocuklarda bir çok farklı sorunda etkili olabileceği düşünülmektedir. Otizm doğuştan gelen ve kişilerde normal kişilere oranla öğrenme güçlüğü, dil ve motor becerilerinde gerilik gibi faktörler ile birlikte ortaya çıkar.

Oyun terapisi doğru yöntemler ile uygulandığında çocukların çevreleri ile etkileşimlerini düzenler, öğrenmelerini sağlar ve ruh sağlıkları üzerinde olumlu etkiler bırakır. Otizm rahatsızlığı yaşayan çocukların iletişim sorunlarının çözülmesinde, dil becerilerinin ilerlemesinde ve ruh sağlığının iyileştirilmesinde oyun terapisi oldukça işlevsel bir yöntem olarak bilinmektedir.

Oyun Terapisi İle Otizm Spectrum Rahatsızlığı Yaşayan Çocukların Gelişmelerine Nasıl Yardımcı Olunabilir?

Oyun terapisi Otizm belirtileri gösteren bireylerde birçok yönden gelişmelerine yardımcı olur. Oyun terapisinin Otizm belirtileri gösteren bireylerdeki muhtemel etkileri...

l Çocukların dikkat sürelerini uzatmak ve dikkatlerini kuvvetlendirmek,

l Göz irtibatı kurma becerilerini geliştirmek,

l Taklit yaparak oyun oynayabilme yeteneklerini geliştirmek,

l Yapılan hareketlerin anlamlandırılması üzerinde olumlu etkiler bırakmak,

l Dil ve motor becerilerinin gelişmesi üzerinde ilerlemeler sağlamak,

l Çevreleri ile iletişimlerini kuvvetlendirmek,

l İnsanlar ile temaslarını anlamlandırmalarını sağlamak,

l Tekrar eden davranışları anlamlandırmalarını sağlamak,

l Duyguları anlamlandırmalarını sağlamak,

l Duyu organları ile farkındalıklarını arttırmak,

l Zihinsel becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak gibi birçok olumlu etkileri bulunmaktadır.

Oyun terapisi otizm belirtileri olan çocuklar üzerinde oldukça sık kullanılan ve olumlu etkileri olan eğitim ve tedavi yöntemlerinden biri olarak kullanılmaktadır. Doğru oyunlar ve yöntemler ile uzmanlar tarafından uygulanan oyun terapilerinin faydaları çocukların hayatları boyunca görülmektedir.