Terapiler
-
Bilişsel davranışçı terapi başta depresyon ve anksiyete bozuklukları gibi birçok psikolojik sorunun çözümünde kullanılan bir yöntemdir. Bilişsel davranışçı terapi de danışanın zihninde oluşturduğu yanlış inançlar değiştirilmesi amaçlanmakta ve bu durumun davranış değişikliği ile sonuçlanması beklenmektedir. Çünkü insan davranışları insan düşünceleri sonucu beliren duygu durumu ile şekillenmektedir.
Devamı -
Psikanalitik yönelimli psikoterapi tarihçesine bakıldığında en eski terapi yöntemlerindendir ve kendisinden sonraki birçok terapi yönteminin temelini oluşturmuştur.
Devamı -
Oyun kişiyi erişkin yaşama hazırlayan en önemli araçtır. Yetişkinler kendilerini ve var oldukları psikolojik durumu tanımlamak için kelimeler kullanırken; çocuklar henüz bu zihinsel düzeyde ve duygusal farkındalık kapasitesinde değildir.
Devamı -
Mindfullness (bilinçli farkındalık) , şimdiki an içerisinde gerçekleşenlere dikkat etmek ve bu dikkatle ilgili farkındalığımızın bulunması ve bu farketiklerimizi acele ve argılamaksızın kabul etmek şeklinde tanımlanabilir. Mindfulnnes’ta mevcut anı bilinçli bir akıl, sevgi ve şevkat dolu bir kalple algılamaktır.
Devamı -
Davranışçı terapi insan davranışlarına odaklı bir terapi yöntemi olup oldukça etkili sonuçlar veren bir terapi yöntemdir. Depresyon gibi sorunlarda tercih edilen bu yöntemde kişilerde uyumsuz davranışın söndürülmesi ve yerine uyumlu davranışın yerleştirilmesi amaçlanmaktadır. İnsan doğuştan nötr olarak doğar ve bir davranış sergilediğinde çevresinden gelen tepkiler davranışı pekiştirirse devam eder pekiştirmezse bırakır.
Devamı -
Psikoloji alanında her yaklaşımın kendine has tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Aile temelli tedaviler ise birçok sorunun çözümünde kullanılan tedavi yöntemlerinden biridir.
Devamı -
Çevrenizdeki bir çok kişiden, çocuğumuzdan yaptığı davranışın farkında bile olmadığını, bir anda yapıverdiğini, kendini hep o davranışı yapıyorken bulduğuna benzer şeyler duymuşuzdur ya da buna benzer deneyimleri bir çok defa kendimizde yaşamışızdır.
Devamı -
Ebeveyn danışmanlığı, çocuğunuzun gelişim sürecinde sağlıklı, yapıcı bir iletişim kurmak için geliştirilmiş bir danışmanlık türüdür.
Devamı -
Okul aile ortamından sonra çocuklar için sosyalleştikleri ilk ve sokakta arkadaşlık yapma imkanlarının çok düştüğü günümüzde çoğu zaman tek ortam olmaktadır.
Devamı -
Çocukların hem okul öncesi eğitim kurumlarında hem de daha sonraki eğitim süreçlerinde uyum sorunları yaşaması sıkça gözlemlenen bir durumdur.
Devamı -
Bireylerin sağlıklı bir yaşam sürmesi fiziksel ve ruhsal açıdan sağlıklı olması ile sağlanabilmektedir. Bireyler günlük hayatın koşuşturmacasına içerisinde duygu ve düşüncelerinin çok farklında olamamaktadırlar. Yetişkin terapideki en büyük amaç bireyin fiziksel ve ruhsal açıdan yaşadığı problemlerin farkında olmasını sağlamaktır.
Devamı -
Sosyal Beceri, bireyin hem kendisiyle barışık ve hem de çevresiyle uyum içerisinde yaşamasını sağlayan gerçek yaşam becerilerinin tümünü kapsar.
Devamı -
Psikolojik sorunların birçoğunda nörotransmitter kaynaklı sorunlar görülmektedir. Nöronlar beyin sinir sistemini oluşturan hücrelerdir. Nörotransmitterler ise nöronların ve bağlandıkları hücrelerin arasındaki iletişimi sağlayan kimyasal sinir ileticileridir. Nörotransmitterlerin eksikliği ya da fazlalığı gibi durumlarda istenmeyen davranış ve duygu durumları meydana gelmektedir.
Devamı